top of page
תמונת הסופר/תbarak invest

סקירה שבועית לשוק ההון

עודכן: 26 בינו׳ 2020

19 בינואר 2020

מה קרה לשווקים בעולם בשבוע האחרון?

ישראל

  • מדד דצמבר היה ברף הנמוך של הציפיות המוקדמות (0.0%-0.1%). העלייה החדה במחירי השכירות קוזזה על ידי עלייה מאד מתונה במחירי ההלבשה (מתחת לשיעור העונתי הרגיל) כשמחירי ההלבשה ירדו ב-5.5% ב-2019.

  • מגמת עלייה במחירי הדיור (גם במחירי השכירות וגם במחירי הרכישה) צפויה להדאיג מאד את בנק ישראל ולכן לא סביר לצפות להורדת ריבית השנה. בנוסף, במידה ומחירי השכירות ימשיכו לעלות בקצב מהיר (תולדה של עליית השכר במשק וירידה במלאי הדירות) צפויה האצה בקצב האינפלציה השנה.

מדדים מובילים בישראל


ארה"ב

  • בשבוע האחרון שוקי המניות עלו על רקע חתימה על הסכם סחר למרות שאי הסרת מרבית המכסים איכזבה, כשהאמריקאים הותירו מכס בשיעור של 25% על יבוא מסין בהיקף של 250 מיליארד דולר. התשואות בארה"ב מעט ירדו באמצע השבוע בשל אכזבה מסוימת מהסכם הסחר.

  • ביום שישי שוקי המניות עלו עקב עלייה חדה במספר התחלות הבנייה בארה"ב. בנוסף, מרבית הנתונים אשר פורסמו בשבוע האחרון היו חיוביים (ותרמו לעלייה מתונה בתשואות ביום שישי). הצרכן האמריקאי ממשיך לתמוך בפעילות הכלכלית. המסחר הקמעונאי עלה ב-0.3% בדצמבר לאחר עלייה בשיעור דומה בנובמבר, משקי הבית נהנים מעליית שכר, תעסוקה מלאה ועלייה "בעושר הפיננסי". כמו כן ב-12 החודשים האחרונים המסחר הקמעונאי עלה ב-6%.

מדדים מובילים בארה"ב


שאר העולם

  • נתונים חיוביים בסין הציגו צמיחה של 6.1% בשנת 2019 (לאחר 6.3% ב-2018). בדצמבר מסתמנת האצה בייצור התעשייתי ל-6.9% (בקצב שנתי) מ-6.2% בנובמבר. עוד בדצמבר - המסחר הקמעונאי עלה ב-8%, וההשקעות בנכסים קבועים עלו ב-5.4% (מ-5.2% בנובמבר). כעת סין שואפת להגדיל את משקל הצריכה בתוצר (שעומד כיום על 40% בלבד).

  • באירופה המסחר נסגר בשיא על רקע אופטימיות המשקיעים בעקבות חתימתו השבוע של השלב הראשון בהסכם הסחר בין ארה"ב לסין. מדד המחירים לצרכן בגרמניה עלה ב-0.5% בחודש דצמבר (בהתאם לתחזיות), כתוצאה מעלייה במחירי האנרגיה והמזון. באומדן שנתי, מדובר בעלייה של 1.4% (לעומת עלייה של 1.8% ב-2018). מנגד, נפח המכירות הקמעונאיות בבריטניה בחודשים אוקטובר-דצמבר נפל במפתיע ב-1% בהשוואה לרבעון הקודם ולמרות שהוא כולל את בלאק פריידי, חג המולד ובוקסינג דיי.


מטבעות וסחורות


מה צפוי בשבוע הקרוב?

ישראל

  • ביום חמישי: הייצור התעשייתי, הפדיון בענפי המשק והמדד המשולב של בנק ישראל (לדצמבר). מדובר בשלושה אינדיקטורים חשובים למצב הפעילות בסוף 2019.

  • הפרוטוקול של החלטת הריבית האחרונה יתפרסם. יהיה מאד חשוב לראות אם ההצבעה הייתה 4-1 (כמו בהחלטה הקודמת) או 5-0 (יותר סביר לפי דעתנו), זאת לאור המסר הברור מבנק ישראל שפחתה מאד הסבירות להורדת ריבית לאור הירידה בסיכונים הגלובליים.

ארה"ב ושאר העולם

  • ביום רביעי יתפרסמו נתוני מכירות של בתים יד שנייה בארה"ב.

  • רוב הנתונים החשובים יתפרסמו ביום שישי: מדדי מנהלי הרכש PMI (לינואר) עבור גרמניה, צרפת, האיחוד האירופי כולו, יפן וארה"ב, גם בתעשייה וגם בשירותים.


לסיכום, רגיעה בחזית הסחר צפויה להמשיך להקרין באופן חיובי על השווקים. הסביבה המאקרו כלכלית בעולם גם תומכת בשוק המניות: התייצבות ואפילו שיפור מסוים בנתונים, אינפלציה מתונה יחסית ואין ציפיות להעלאת ריבית בקרוב. העדר אופק של הורדת ריבית מוריד מהאטרקטיביות של האפיקים הארוכים. אנו מעדיפים את האפיקים הצמודים בשל תמחור אינפלציה נמוך מדי.






69 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page