2 בפברואר 2020
מה קרה לשווקים בעולם בשבוע האחרון?
ישראל
ברבעון ד' של 2019 הרכישות בכרטיסי אשראי עלו ב-8.3% (בחישוב שנתי), לאחר גידול של 9.9% ברבעון ג'. מדובר באינדיקטור אמין יותר מאשר המכירות ברשתות השיווק (אשר ירדו ברבעון ד׳). ההשקעות האמריקאיות בתוכנה עלו ב-6.2%, וזהו אינדיקטור חיובי עבור שירותי ההיי-טק בישראל. משקי הבית נהנים מרמת תעסוקה גבוהה, עלייה מתונה בשכר ועלייה בערכם של הנכסים הפיננסיים.
מדד האמון הצרכני של הלמ״ס עלה בדצמבר ל-10 ממינוס 14 בנובמבר וחזר לרמה הממוצעת בשנת 2019. למעשה, מדדי האמון הצרכניים (גם של פועלים וגם של הלמ"ס) התייצבו על רמה גבוהה יחסית ב-2019 אך מגמת השיפור נעצרה. יתכן שהקיפאון הפוליטי בישראל משפיע מעט לרעה על מצב הרוח הצרכני.
מדדים מובילים בישראל
ארה"ב
מדד האמון הצרכני עלה ב-3.4 נקודות בחודש ינואר והנתון של דצמבר עודכן כלפי מעלה ב-1.7 נקודות. רמת האמון הצרכני התייצבה על רמה היסטורית גבוהה, זאת על רקע עליית שכר (סביב 3%), אבטלה נמוכה, ריביות נמוכות ועלייה בעושר הפיננסי של הציבור. רכיב התעסוקה ("הקלות שניתן למצוא תעסוקה") נמצא על רמת שיא של 20 שנה.
ברבעון ד' המשק האמריקאי צמח ב-2.1% (מעט מעל הציפיות של 2%). הגידול בצריכה הפרטית התמתן ל-1.8% מ-3.2% ברבעון ג'. ההשקעות בבנייה עלו ב-5.8%, אך השקעות אחרות ירדו ב-1.5%. הייצוא נטו (יצוא פחות יבוא) עלה ב-10.1% והצריכה הציבורית עלתה ב-2.7%.
מדדים מובילים בארה"ב
שאר העולם
בשבוע האחרון שוקי המניות המשיכו לרדת על רקע חשש מהשלכות שליליות על הפעילות הכלכלית כתוצאה מהתפרצות וירוס הקורונה בסין. התשואות ירדו (מאותה סיבה), זאת למרות נתונים כלכליים סבירים. הווירוס המתפתח בסין בהחלט מהווה סיכון גלובלי (סין מהווה 17% מהתוצר הגלובלי היום לעומת 4% ב-2003, עת התפרצות מגפת הסארס.)
ה-Brexit יצא לדרך אך כעת קיימת העבודה הקשה (והממושכת) של הגעה להסכמים חדשים. הבנק המרכזי של אנגליה השאיר את הריבית ללא שינוי.
מטבעות וסחורות
מה צפוי בשבוע הקרוב?
ישראל
ביום שלישי: יתפרסם שכר ממוצע במשק לנובמבר (לאחרונה מסתמנת התמתנות בקצב עליית השכר).
ביום רביעי: כניסה ויציאה של תיירים (לחודש ינואר).
ביום חמישי: סקר מגמות בסקטור העסקי (לינואר), אינדיקטור חשוב למצב המשק. שני הסקרים האחרונים היו חיוביים יחסית.
במהלך חודש פברואר משרד האוצר ינפיק 5.5 מיליארד שקלים מול פדיון סחיר של 3.5 מיליארד שקלים.
ארה"ב ושאר העולם
ביום שני יתפרסם מדד מנהלי הרכש בתעשייה (ISM) לחודש ינואר.
ביום רביעי: מדד מנהלי הרכש בענפי השירותים (ISM)לחודש ינואר, נתון מאד משמעותי בשל המשקל הגדול של ענפי השירותים בכלכלה.
ביום שישי: נתוני תעסוקה ושכר לשעת עבודה לחודש ינואר.
Comments