
ארה"ב: אינפלציה במחירי השירותים
בנובמבר אינפלציית הליבה (CPI) עלתה ב-0.3% וב-2.3% ב-12 החודשים האחרונים (בדומה לקצב בחודש אוקטובר). סך הכול האינפלציה עלתה ב-2.1% בנובמבר, מ-1.8% באוקטובר. עיקר האינפלציה מגיעה ממחירי השירותים אשר עלו ב-3.0% (בחישוב שנתי) בנובמבר, מזה מחירי הדיור (שכירות) שעלו ב-3.3%. מחירי שירותי הבריאות גם עלו ב-3.3% (מחירי ביקור אצל רופא עלו ב-5.1%).

נאום "יוני" יחסית של פאוול ועדכון כלפי מטה בתחזית הריבית של חברי הפד (לאי שינוי ב-2020 מהעלאת ריבית אחת בתחזית הקודמת בספטמבר) תמכו בירידת תשואות ביום רביעי. פאוול הדגיש שלא יעלה את הריבית לפני שהוא מבחין באינפלציה עיקשת.

סין:
בנובמבר האינפלציה עלתה ל-4.5% בחישוב של 12 החודשים האחרונים (מ-3.8%), עקב מחסור חמור בחזירים.
אירופה:
בסקר ZEW (אמון עסקי בגרמניה) רכיב הציפיות קדימה עלה בצורה חדה.
הבנק המרכזי האירופי שמר על מדיניות מרחיבה וצופה צמיחה של 1.2% השנה ו-1.1% ב-2020.
מה צפוי בשבוע הקרוב?
ביום שני: שורה של מדדי מנהלי הרכש (PMI) יתפרסמו בעולם (לגבי דצמבר), כולל ביפן, אירופה, בריטניה וארה"ב. עוד יתפרסמו נתוני הייצור התעשייתי והמסחר הקמעונאי בסין (נובמבר).
ביום שישי: ההכנסה האישית, הצריכה הפרטית ואינפלציית הליבה (נובמבר) יתפרסמו. באוקטובר אינפלציית הליבה עמדה על 1.6% (בחישוב שנתי). נתון האינפלציה ישפיע במיוחד על שוק האג"ח.
שוק האג"ח: פחתה האטרקטיביות בארוכים ב-2020
לפי הידיעות מסין, מסתמן הסכם סחר בין ארה"ב וסין, אך עדיין אין פרטים מלאים. ארה"ב הודיעה על הורדת שיעור המכס על 120 מיליארד דולר יבוא מסין מ-15% ל-7.5%, ובוטל (או נדחה) האיום של העלאת המכס על 160 מיליארד דולר יבוא, אשר היה מתוכנן להיכנס לתוקף אתמול. חתימה על הסכם סחר צפויה לתרום לעליית תשואות בארה"ב.
ניצחון מוחץ של השמרנים בבריטניה חיזק את הפאונד ותמך בשוקי המניות באירופה.
נתוני מסחר קמעונאי מעט חלשים ועלייה במספר דורשי העבודה בארה"ב הקשו על המשך עליית תשואות.
העדר אופק של הורדת ריבית מוריד מהאטרקטיביות של האפיקים הארוכים.
Comments