top of page

עדכון תחזית אינפלציה

תמונת הסופר/ת: barak investbarak invest

24 במרץ 2021




תחזית האינפלציה: 0.5% במרץ, 0.2% באפריל (עודכנה מ- 0.3%), 0.3% במאי ו- 1.0% שנה קדימה.


התפתחויות והנחות לגבי סביבת האינפלציה:


1. ייסוף קל בשקל: השקל יוסף ב- 0.8% מתחילת החודש. התחסנות מהירה ופתיחת המשק תומכות בייסוף בשקל, כמו כן הידיעות לגבי רכישות של חברות ישראליות רבות (פייבר למשל). חשוב להדגיש, שהנכונות של בנק ישראל למנוע ייסוף תפחת עם ההתאוששות בפעילות הכלכלית. ללא ירידות חדות בשוקי המניות בחו"ל, קשה לצפות לשינוי במגמת הייסוף. שינינו את תחזית שע"ח ל- 3.23 ₪ לדולר בעוד שנה. עדיין קשה להעריך עד כמה תוצאות הבחירות ישפיעו על השקל, אך נדמה שממשלה יציבה תחת נתניהו עשויה להיות חיובית עבור השקל.



1. מחירי הנפט ירדו לכמעט 60 דולר לחבית ברנט, על רקע עלייה במלאים בארה"ב וחשש להתמתנות בפעילות באירופה עם הארכת המגבלות על הפעילות במספר מדינות. ציינו בעבר שלא קיים מחסור של נפט בעולם, וקרטל הנפט + מדינות נוספות צפויים להגדיל את התפוקה במקביל לגידול בביקוש. כעת אנו צופים הוזלה של 2% במחירי הדלקים בתחילת אפריל ולכן תחזית מדד אפריל ירדה ל- 0.2% (מ- 0.3%). אנו צופים מחיר לחבית נפט של 66 דולר בעוד שנה.


2. סעיף "נסיעות לחו"ל" (במשקל 3.7%) צפוי להימדד בחודשים הקרובים. בניגוד להנחה הקודמת שלנו, הלמ"ס כלל לא מודדת מחירי שהייה בחו"ל (מלונות, השכרת רכב, מסעדות), אלא זוקפת את הסעיפים הללו (אשר מהווים כ- 65% מההוצאה בסעיף "נסיעות לחו"ל) לפי מדד מחירים צרכן באותה מדינת היעד + השינוי בשע"ח בכול מדינה. סעיף זה לא נמדד מחודש פברואר 20 ומאז נזקף לפי מדד המחירים לצרכן בישראל. הנחנו שסעיף זה יחזור להימדד בחודש מאי השנה (הלמ"ס מתלבטת לגבי זה, ובוחנת את כמות הטיסות ותנועת הנוסעים), ואנו צופים יציבות מחירים בסעיף זה (ראה תחשיב בהמשך). הנחנו שמחירי הטיסות הוזלו ב- 5% (לפי מספר דגימות שעשינו אך קשה מאד להעריך) מקזזים את ההתייקרות במחירי השהייה בחו"ל. לאחר מכן, הנחנו שמחירי נסיעות לחו"ל יזחלו כלפי מעלה במהלך השנה הקרובה ב- 3.5% (למרות ההנחה של ייסוף בשקל) בשל התגברות הביקוש לטיסות בעולם.




4. מסתמנות הוזלות מתונות בירקות העיקריים (בעיקר עגבניות, לעומת התייקרות במלפפונים). נמדדו הוזלות במחירי המזון במרץ, אך הנחנו עלייה מתונה (0.1%) בסעיף המזון ובהנחה של התייקרות במחירי המסעדות (כמעט 25% מסעיף המזון).






 
 
 

Comments


מוקד טלפוני לשירותכם

האמור מובא למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין בו כדי להוות ייעוץ או שיווק השקעות או כדי להוות תחליף לייעוץ השקעות בידי יועץ השקעות בעל רישיון עפ”י דין המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן אין בו כדי להחליף את שיקול הדעת של הקורא. החברה מחזיקה ו/או עשויה להחזיק ו/או למכור במסגרת פעילותה השוטפת, ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים של החברה הנסקרת, והיא עשויה לקיים קשרים עסקיים נרחבים ומגוונים עם החברה הנסקרת, למועד מסמך זה ו/או במועדים אחרים, הכל כמפורט לעיל ובין היתר משום כך ולאור האמור לעיל עשוי להיות לחברה ו/או נושאי המשרה שלה ו/או מנהליה ו/או עובדיה ו/או מי מטעמה עניין אישי בנכסים ו/או בחברות ו/או בניירות הערך המוזכרים לעיל. האמור מבוסס הערכה בלבד ועשוי שלא להתממש או להתממש באופן חלקי או שונה מהמתואר. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל.  החברה אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. ולא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש בסקירה זו, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. אין בתשואות העבר כדי להבטיח תשואות דומות בעתיד

bottom of page